espa2020

Ποια η πορεία της θεραπείας;

poreia therapeias

Για να προχωρήσει ο ασθενής στη θεραπεία του ορθοδοντικού του προβλήματος, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια βήματα, από τη φάση της επιλογής του ειδικού γιατρού, μέχρι την τελική απόφαση για το σχέδιο που θα ακολουθήσει. Έτσι, τα βήματα που ακολουθούμε συνοψίζονται στα εξής:

1. Πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο για ορθοδοντικό έλεγχο

first visit

Έχοντας επιλέξει την ομάδα της SmileClinic DentalCare, για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας, ξεκινούμε με το πρώτο ραντεβού ελέγχου του ορθοδοντικού προβλήματος. Σε αυτό το ραντεβού, εξετάζεται η αρχική κατάσταση και διαπιστώνεται οπτικά και ακτινογραφικά το πρόβλημα που έχει ο ασθενής. Γίνεται μια συζήτηση για τα “θέλω” και για το πώς ονειρεύεται το τελικό του χαμόγελο ο ενδιαφερόμενος και παρουσιάζονται παρόμοια περιστατικά που έχουν θεραπευτεί στο ιατρείο μας με τη μέθοδο Invisalign.

Αφού λυθούν οποιεσδήποτε απορίες και γίνει μια κατατοπιστική συζήτηση για τις θεραπευτικές επιλογές που ίσως υπάρχουν, προχωράμε στο ραντεβού λήψης των διαγνωστικών στοιχείων (ακτινογραφίες, αποτυπώματα και φωτογραφίες) που χρειαζόμαστε για το “στρατηγικό σχεδιασμό” της συνολικής θεραπείας και την αποστολή σαφών οδηγιών στην εταιρία κατασκευής των ναρθήκων σχετικά με την εξέλιξη της θεραπείας.

2. Συζήτηση πάνω στο εξατομικευμένο σχέδιο ορθοδοντικής θεραπείας

discuss

Έχοντας στα χέρια μας όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά στοιχεία, σε συνεργασία με τους ειδικούς της εταιρίας και το εξελιγμένο λογισμικό σχεδίασης και εικονικής μετακίνησης δοντιών, καταστρώνεται το προσωπικό σχέδιο θεραπείας, το οποίο αποστέλλεται ηλεκτρονικά με τη μορφή της 3D ψηφιακής απεικόνισης. Στο ψηφιακό αυτό μοντέλο πρόβλεψης της εξέλιξης της θεραπείας, γίνεται μια νέα συζήτηση της πορείας που θα ακολουθηθεί και μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε την τελική εμφάνιση των δοντιών και του χαμόγελου του ασθενή, πριν καν φορεθούν οι νάρθηκες στο στόμα. Ορισμένες φορές, μπορεί να δοθούν περισσότερες της μίας επιλογές και εδώ είναι που ο ασθενής καλείται να αναλάβει ενεργό ρόλο στην τελική επιλογή του σχεδίου που θα εφαρμοστεί. Με την καθοδηγήσει του έμπειρου προσωπικού πάνω στην ορθοδοντική με Invisalign μπορεί να γίνει η καλύτερη για κάθε περίπτωση επιλογή θεραπείας.

invisalign thessaloniki times

3. Παραλαβή των εξατομικευμένων ναρθήκων Invisalign – έναρξη θεραπείας

142 jpg format Colour

Έχοντας επιλέξει το σχέδιο που καταστρώθηκε ειδικά για την κάθε περίπτωση, φτάνουν στο ιατρείο οι εξατομικευμένοι διαφανείς νάρθηκες και ο ασθενής καλείται για να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο χρήσης, καθώς και λίγες συμβουλές σχετικά με λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξει. Οι λείοι και άνετοι νάρθηκες Invisalign, κατασκευασμένοι από BPA-free πλαστικό, δεν ενοχλούν στο στόμα, δεν τραυματίζουν ούλα και χείλη, ούτε εμποδίζουν άλλες βασικές λειτουργίες όπως η μάσηση και η ομιλία, κάτι που συχνά παρατηρείται στις παλιές κλασικές μεθόδους ορθοδοντικής με μεταλλικά ή κεραμικά στοιχεία και σύρματα. Ο ασθενής φορά τους νάρθηκες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρα και της νύχτας και τους αφαιρεί μόνο για να φάει και να βουρτσίσει τα δόντια του. Σταδιακά και απαλά, τα δόντια θα αρχίσουν να μετακινούνται στις θέσεις τους, και καθώς οι νάρθηκες είναι σχεδόν αόρατοι, οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα καταλάβουν ότι ο ασθενής βρίσκεται υπό ορθοδοντική θεραπεία. Θα απολαμβάνουν μόνο τις όμορφες αλλαγές στο χαμόγελό του.

4. Αλλαγή νέων ναρθήκων κάθε δύο εβδομάδες

invisalign 2016

Σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες, θα πρέπει ο ασθενής να αλλάζει τους νάρθηκες φορώντας ένα καινούριο σετ, που θα τον οδηγήσει στο επόμενο βήμα της θεραπείας, κάτι που μπορεί να κάνει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτεί το γιατρό του. Για την παρακολούθηση της προόδου, είναι καλό να πραγματοποιούνται στο ιατρείο μικρά περιοδικά ραντεβού ελέγχου. Αυτά μπορούν να είναι κάθε 4-6 εβδομάδες ή και σε μεγαλύτερα διαστήματα, εάν το καθημερινό πρόγραμμα, οι δραστηριότητες ή και η απόσταση δυσκολεύουν τη συχνή επικοινωνία του ασθενή με το γιατρό. Οι νάρθηκες θα πρέπει να φορώνται τουλάχιστον 20-22 ώρες το 24ωρο και έτσι τα αποτελέσματα θα είναι όπως αρχικά είχαν σχεδιαστεί και παρουσιάζονταν στη 3D απεικόνιση.

5. Ολοκλήρωση της θεραπείας και διατήρηση ενός λαμπερού και όμορφου χαμόγελου

Group 5 RGB JPG   small Colour

Φτάνοντας με επιτυχία στο τέλος της θεραπείας, έχοντας βάλει και τις τελευταίες πινελιές για να αποκτήσουμε ένα υπέροχο χαμόγελο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για να προστατέψουμε αυτό για το οποίο επενδύσαμε όλο τον προηγούμενο καιρό, είναι καλό να αναζητήσουμε την επιλογή των ειδικών Vivera retainers. Οι συγκρατητήρες αυτοί είναι εξατομικευμένοι διαφανείς νάρθηκες, κατασκευασμένοι με την ίδια τεχνολογία που κατασκευάζονταν και οι νάρθηκες κατά τη διάρκεια της θεραπείας, που θα χρησιμοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό θα εξασφαλίσει τη διατήρηση του λαμπερού χαμόγελου που ήδη έχει κερδηθεί.

Vivera Retainer Logo JPG format Colour