Περιοδοντίτιδα: Αιτίες που την προκαλούν,Συμπτώματα, Θεραπεία

Τι είναι η περιοδοντίτιδα και από τι προκαλείται;


2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ min 

Η περιοδοντικές ασθένειες είναι σοβαρές λοιμώξεις που αν αφεθούν χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια των δοντιών. Η περιοδοντική νόσος μπορεί να επηρεάσει ένα ή περισσότερα δόντια. Η λοίμωξη αυτή συνήθως προκαλεί υποχώρηση του οστού των γνάθων. Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να φθάσει σε προχωρημένο στάδιο με κύρια χαρακτηριστικά την κινητικότητα των δοντιών . Η κύρια αιτία της είναι τα μικρόβια και η πλάκα που ενσωματώνονται στα δόντια.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την περιοδοντική νόσο όπως για παράδειγμα το κάπνισμα, ο διαβήτης, το στρες, η κληρονομικότητα, η εμμηνόπαυση στις γυναίκες, το τρίξιμο των δοντιών, η κακή διατροφή και η παχυσαρκία καθώς επίσης και η χρήση κάποιων συγκεκριμένων φαρμάκων.

Πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι έχουμε περιοδοντίτιδα;(Συμπτώματα)

imgonline com ua twotoone HrzjAgzU20IJQZog 

Τα επίμονα πρησμένα, κόκκινα με αιμορραγία ούλα, η ευαισθησία των δοντιών, και η κακή αναπνοή είναι κάποια από τα προειδοποιητικά σημάδια της περιοδοντικής ασθένειας.

Η περιοδοντική νόσος είναι συνήθως σιωπηλή, αυτού σημαίνει ότι τα συμπτώματα της ενδέχεται να μην εμφανιστούν μέχρι ένα προχωρημένο στάδιο της νόσου. Ωστόσο, κάποια από τα προειδοποιητικά σημάδια της περιοδοντικής νόσου περιλαμβάνουν:

 • Κόκκινα, πρησμένα ούλα ή πόνος στο στόμα
 • Αιμορραγία στο βούρτσισμα, στη χρήση οδοντικού νήματος η τρώγοντας σκληρές τροφές
 • Ούλα που υποχωρούν ή τραβιούνται από τα δόντια, με αποτέλεσμα τα δόντια να φαίνονται πιο μακριά από πριν
 • Πύων μεταξύ των ούλων και των δοντιών
 • Πληγές στο στόμα
 • Επίμονη άσχημη αναπνοή
 • Αλλαγή στον τρόπο που τα δόντια ταιριάζουν μεταξύ τους όταν δαγκώνετε (σύγκληση).


Ποια είναι η θεραπεία για την Περιοδοντική νόσο;


Οι θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της περριοδοντίτιδας είναι:

 • Οι μη-χειρουργικές θεραπείες (συντηρητικές)
 • Οι χειρουργικές θεραπείες
 • Οι θεραπείες με Laser


Οι μη-χειρουργικές θεραπείες (Συντηρητικές)

 imgonline com ua twotoone lLtX1L0PxTue3m4B

Συμπεριλαμβάνει έναν προσεκτικό καθαρισμό των επιφανειών της ρίζας και την απομάκρυνση της πλάκας και της πέτρα από βαθύς περιοδοντικούς θυλάκους. Μπορεί επίσης να συστηθεί μια συμπληρωματική θεραπεία, όπως η συνταγογράφηση τοπικών αντιμικροβιακών ουσιών.


Οι χειρουργικές θεραπείες

merge from ofoct

Η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη όταν ο ιστός γύρω από τα δόντια σας είναι ανθυγιεινός και δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση του με μη χειρουργική θεραπεία. Ακολουθούν τέσσερις τύποι χειρουργικών θεραπειών που πραγματοποιούνται περισσότερο.

 • Διαδικασία Μείωσης Θυλάκων
 • Αναγεννητικές διαδικασίες
 • Επιμήκυνση μύλης
 • Μοσχεύματα μαλακών ιστών


Η θεραπεία με Laser

LASER 1 min

Αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η χρήση των λέιζερ μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα αυτής της διαδικασίας. Επιπλέον, με την χρήση των λέιζερ έχουμε πλήρη αποστείρωση των περιοδοντικών θυλάκων με λιγότερη αιμορραγία, οίδημα και δυσφορία στον ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ωστόσο, κάθε λέιζερ έχει διαφορετικά μήκη κύματος και επίπεδα ενέργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια διαφορετικών περιοδοντικών διαδικασιών.

Οι Αισθητικές Διαδικασίες

ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ min  

Εκτός από τις διαδικασίες για τη θεραπεία της περιοδοντικής νόσου υπάρχουν και αισθητικές διαδικασίες για να ενισχυθεί σωστά το χαμόγελό σας. Για τους ασθενείς που θέλουν να έχουν μια βελτιωμένη λειτουργία και αισθητική.