e-smile.gr

Smile Clinic - Οδοντιατρική Κλινική Θεσσαλονίκη

Οδηγός συμπτωμάτων πόνου

Ήπια ενόχληση στο κρύο ή στο ζεστό μετά από σφράγισμα

Παρατηρείται αρκετά συχνά και δεν θα πρέπει να σας θορυβήσει. Με την πάροδο των ημερών η ενόχληση αυτή μειώνεται μέχρι που εξαλείφεται τελείως. Αν η ευαισθησία  επιμένει για πάνω απο τρεις εβδομάδες επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.

 

Στιγμιαία ενόχληση στο ζεστό ή στο κρύο

Μπορεί να οφείλεται σε υποχώρηση των ούλων που έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση της ρίζας του δοντιού. Δοκιμάστε τη χρήση ειδικής οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια σε συνδυασμό με μαλακή οδοντόβουρτσα και ήπιες κυκλικές κινήσεις δόνησης. Αν αυτό δεν αποδώσει μετά από διάστημα δύο εβδομάδων επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας.

 

Πόνος στη μάσηση

Μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους όπως ψηλό σφράγισμα, νέκρωση του δοντιού, περιοδοντικό πρόβλημα,τερηδόνα πρόσφατο σφράγισμα ή ράγισμα του δοντιού. Επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για να γίνει εξατομικευμένη  διάγνωση και θεραπεία.

Συνεχής αυτόματος πόνος και ευαισθησία στο άγγιγμα του δοντιού

Αυτού του είδους ο πόνος μπορεί να προκληθεί από απόστημα λόγω νέκρωσης του δοντιού,μη ορατής και μεγάλου μεγέθους τερηδόνας καθώς και από παγίδευση τροφών ανάμεσα στα δόντια(τραυματισμός ούλων). Η κάθε κατάσταση απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση οπότε το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας άμεσα  για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.